Tässä uutisia kotisuomesta ja naapuristakin.

Ystäväni Anssi juuri soitti Viruhotellin lobby-baarista ja kertoi lämpölaitoskattiloita olleensa kauppaamassa Virossa. Kerroin, että kristallipallossani on uudet patterit ja se näyttää, että pian saat tiedon, että kaikki nopeiden laivojen vuorot on myrskyn takia peruttu. Meni jutellessa viisi minuuttia ja hän sanoi, että hotellin texti tv alkoi kertoa samaa.

Itse tapaan lukea joka päivä netin kautta New York Timesin treenatakseni kieltä ja tietääkseni mitä sielläpäin tapahtuu.

Kuten tiedätte on uutisointi täällä erilaista.

Eilen totesin Iltapäivälehden kertovan Suomen olevan seitsemänneksi kallein maa asua.

U.S.A sielläasuvalle . n 22 % halvempi. Puhumattakaan, jos tällä valuuttakurssilla saa eläkettä tms tuloa sinne €uromääräisenä.

Näyttää kurssi olevan nyt 1€ =  1.48 $.

Luen myös päivittäin Virolaisen Postimees-lehden.

Pieni aika takaperin oli etusivun juttu, missä oli kuva allekirjoitustilaisuudesta . Kiinalainen valtuuskunta allekirjoitti Viron valtion kanssa sopimuksen, jonka arvo 2.3 miljardia Eestin Kroonia. 1 € = noin 15 Kroonia Hanke koskee koko eurooppaa palvelevan Kiinantuonnin jakelukeskuksen rakentamista Tallinnaan.

Se olisi voinut tulla Suomeenkin, mutta lakkoherkyys (paperin ja ahtaajiien tukilakot) on noteerattu muuallakin eli kaupalliset sihteeri ja lähetystöt raportoivat myös ne ikävät kohdemaastaan.. Jotain kertoo seuraava. Ystäväni työ loppui. Meni työvoimatoimistoon. Työtarjouksien etsimisen sijaan hänet olisi laitettu työttömien kuukauden kestävälle työttömyyden valmennuskurssille.

Oli kiittänyt ja poistunut. Ostanut sanomalehden. Ylihuomenna oli jo lehdestä löytämässään paikassa töissä.

En ihannoi mitenkään Viroa, mutta sinne ei ole osunut yhtäkään pakolaista.  Siellä, kun on meininki, että se joka ei tee mitään ei jaa muiden leipomaa kakkuakaan.

Eräs tuttavani opettaa maahanmuuttajia. Suomalaiset miehet hakevat noita Ukrainan rautahammastyttöjä vaimoiksi. Ystäväni kertoi kahdeksanvuotta opettaneensa eräälle Suomen kieltä ja kulttuuria.

Kokeesta joutui taas antamaan nollan.

Talonkokoiset peiliantennit on suunnattu Moskovaan .Mies on lasten lisäksi oppinut Venäjää. Siitä tosin ei Lapualaiselle timpurille juurikaan ole hyötyä.

Ystäväni mielipide olikin, että puolenvuoden jälkeen kaikki tuet pois, niin kielitaito tulee sitten työnteon myötä, kuten on Suomesta muualle muuttaneillekin tullut.

Eli te, jotka tätä siellä luette olette tehneet töitä joko täällä tai siellä, mutta kuitenkin jossakin.

Suomen presidentin suurin huoli lie tällä hetkellä se , että Burman (Myanmar) viidakosta olevia nyt Thaimaassa asuavia niinsanottuja pitkäkaulanaisia ei päästetä Thaimaasta Suomeen.

On muuten kouluttajalla täällä hommaa, kun pitäis tavoitteen mukaan lukutaidottomasta viidakon asukkaasta tehdä Suomenkielentaitoinen veronmaksaja kahdessa vuodessa…Kaksi kouluttajaa oli kertonut tehtävän mahdottomaksi. Olikin ollut työsopimuksen purkamisen paikka. Syy rasismi.

Lehden nimi on Amerikan uutiset, mutta tässä oli vähän näitä kotimaan näkymiä.

Ja Anssikin tuossa soitti, että laiva starttasi kohti Helsinkiä, myrskystä huolimatta.

Ei tarvitse olla Einstein, kun voi todeta Viron menevän taloudessa noin kymmenessä vuodessa meistä ohi.

Eli tilanne palaa siihen mikä se on ollut ennen Viron miehitystä. Virohan on ollut joskusaikaan varakkaampi maa, kuin Suomi.

Asko Mylläri
askomeister@gmail.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s