Suomipäivillä tapahtunut tähän asti……….

img_2991.jpg Perjantaina helmikuun 1. päivä 2008 Lake Worthin Cultural Plazalla tehtiin historiaa, ensimmäisen kerran lavalla esiintyi kirkkokuoro  ja vielä Suomesta asti. Oli hienoa kuunnella Turun Tuomiokirkon Nova-kuoron laulamaa Sibeliuksen Finlandiaa Suomipäivien ensimmäisessä tapahtumassa, Evening on the Avenues. Tapahtumaan tuli paljon suomalaisia kuunteleemaan kuoroa ja hakemaan tietoa Suomipäivien tapahtumista ensi viikolle.  Ja tietenkin kaikki naispuolen edustajat olivat kiitollisia Lumene-tuotteista joita jaoimme ilmaiseksi teltastamme.Moni oli tullut myöskin ostamaan lippuja Gala-iltaamme ja jotkut tulivat ihan vaan img_3031.jpgimg_3031.jpgtervehtimään ja tarjoamaan apuaan meille, kiitos  kaikille jotka kävitte teltassamme ja kiitos avustajille. Olemme ylpeitä siitä mitä teemme ja oli mieltä ylentävää huomata että meillä on niin valtava määrä ihmisiä jotka kannustavat ja arvostavat  meitä. 

img_3031.jpgLauantainimg_3080.jpgimg_3080.jpga , helmikuun toinen päivä, virallinen lipunnosto tilaisuus oli kerännyt valtavan määrän ihmisiä kuuntelemaan Floridan Mieslaulajia sekä Nova-kuoroa. Paikalla oli arvokasta yleisöä mm. Lake Worthin Kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Roger Stjernvall sekä Kunniakonsuli Peter Makilä joka puheessaan kertoi hieman Lake Worthin ja ympäristön suomalaisyhteisön  pitkästä historiasta. Kansantanssiryhmä Katrillit olivat tilaisuudessa lipunnosto tehtävissä upeissa värikkäissä puvuissaan. Lauantai-iltana Kerhotalolla tanssittiin avajaistanssit Ed Hendelan ja hänen haitarinsa tahdissa. Uskoisin että kaikki yli 140 tanssijaa olivat lattialla koko illan, Edin soittoskaala on erittäin laaja, rumbasta aina polkkaan asti. Hauskaa ja rentoa menoa riitti ja Suomipäivien tarjoamat kahvit ja Joken tekemä aivan uskomaton täytekakku teki kauppansa. Kiitos Katrilleille suuresta avusta illan järjestämisessä. Terhin ja Tuovin tekema avunantotarjous pitää, varmasti tulemme Katrillien 30-vuotisjuhliin auttamaan. 

Sunnuntaina vuorossa oli Suomitalolla pidettävä Taste of Finland-maistiaiset joka keräsi nälkäisiä maistelijoita melkein 200, ja järjestelyt olivat hiottu niin tarkasti että koko tapahtuman lähes 200 ruokailijaa olivat syötetty yhden tunnin aikana, vaikka jono kiersikin Suomitalon kulman taakse………ja ruoka ei edes loppunut kesken.Tapahtumasta täytyy kiittää Anne Kettusta seka Suomesta tulleita pitokokkeja, Anne Moilasta ja Kaisu Merilää, kolmikko oli taikonut aivan uskomattomia suomalaisia herkkuja. Keittiössä auttamassa oli joukko reippaita avustajia joiden työnjälki huomattiin. Suurkiitokset Armille ja muille apureille. Voittajaksi maistelijat äänestivat Terhi Tenlenin Kaalilaatikon jonka Terhi oli valmistanut edellisenä yönä päästyään kotiin Kerhotalon avajaistansseista, hieno suoritus. Toiseksi äänestettiin Ritva Mäen maukkaat Kaalikääryleet ja kolmannelle jaetulle sijalle tulivat pitokokkien, Anne ja Kaisa, karjalanpiirakat munavoilla  yhdessä Anne Kettusen sinappisillin ja Anne Casagranden keittämien kananmunien kera. Kilpailu oli jokseenkin  tasaväkistä, lukuunottamatta kolmea parhaiten sijoittunutta , kunniamaininnan ansaitsevat seuraavat ruoka-annokset: jauhelihaporkkanaperunalaatikko, lohipatee ja mallaslimppu, lihapullat, tilliliha, kinkkuvoileipäkakku ja lohikeitto. Kaikenkaikkkiaan äänia tuli 176 kappaletta. Yhdestä ja samasta asiasta kuulin useamman valittavan ja se kuului näin: ”Söin aivan liikaa”.

Suomitalon yläkerrassa olevassa Vapauden Hinta museossa oli näytteillä Brent Essexin mielenkiintoinen yksityiskokoelma suomalaista sota+aineistoa.Monet vierailijat kertoivat että olisivat olleet halukkaita tuomaan tuttaviaan  tutustumaan arvokkaaseen Essexin kokoelmaan myöhemmin viikolla. Valitettavasti kokoelman määrän ja arvokkuuden vuoksi , Mr. Essexillä oli mahdollisuus vain muutaman tunnin näyttelyyn.  Thank You Very Much, Brent !!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s