Floridalaisia risteilyllä Karibialla – vietimme myös Itsenäisyyspäivää

 

 

SUOMEN ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLA KARIBIAN MERELLÄ.

 independence-day-on-board000-21

 

Ainutlaatuinen otsikko, – vai mitä?
Ihmeellistä, mutta totta, sillä Suomen 91. itsenäisyysjuhlaa vietettiin todella myös Karibian merellä.

 

Meitä lähti 39-henkinen suomalaisryhmä Lake Worth – Lantana alueelta tunnetun matkanjohtajan Seppo Palokkaan ”kyydissä” Queen Mary II -laivalla 11 päivän risteilylle. Laivassa on monta superlatiivia, mm. suurin kirjasto (yli 8000 kirjaa) ja suurin salonkitanssisali merellä. Laivan pituus on 1131 jalkaa ja siihen mahtuu 2620 matkustajaa ja miehistöä on yli 1250.

Mahtava englantilainen, Ranskassa tehty valtameriristeilijä vei meidät kuudelle eri Karibean saarelle, joita käytiin päivisin tutkimassa ja ostoksia tekemässä laivan ollessa satamassa. – Tekemistä riittää enemmän kuin tarpeeksi joka päivälle. Liikuntaa voi harrastaa laivan kansilla tai voimistelusalissa, sauna ja uima-altaat ovat matkustajien käytössä, luentoja ja oppitunteja saa mitä erilaisimpiin aiheisiin, teatterissa on parasta mahdollista viihdettä, ja iltapäivä tee on tietysti aito englantilainen tapahtuma, joka oli erittäin mieluinen matkustajille. Ruokailuun oli monta mahdollisuutta, ja herkulliset illalliset nautittiin kauniissa Briatannia ruokasalissa. Palvelu oli aitoa ammattimaista ja kohteliaat tarjoilijat pitivät huolen pienemmistäkin yksityiskohdista. Suomalaiset pitivät yhteyttä keskenään päivittäin ja yhdessä tehtiin retkiä monilla saarilla. Nyt on hyvä muistella matkaa satojen valokuvien kanssa.

Kuudes joulukuuta oli tietysti meille juhlapäivä. Seppo oli loihtinut laivan kauneimman Winter Garden salongin meidän suomalaisten käyttöön itsenäisyyspäivän juhlintaa varten. Koko laivan ylin miehistö oli asiasta kuusella, ja he myös kunnioittivat sitä. Seppo ja Irmeli Palokas tervehtivät aluksi juhlapukuisia suomalaisia tervetulijaismaljojen kanssa. Upea valkoinen flyygeli juhlisti salia, jota soitti yksi laivan viihdetaiteilijoista, alkunumeronaan itse Finlandia ja aito vesiputous lisäsi tunnelmaa. Seppo toivotti kutsuvieraat tervetulleiksi Suomen 91. itsenäisyysjuhlaan maljapuheen sanoilla: FINLANDIA – PATRIA – NOSTRA VIVAT, CRESCAT, FLOREAT! – Suomi, isänmaamme/synnyinmaamme. -eläköön, kasvakoon, kukoistakoon! Tunteet nousivat pinnalle eikä kuivaa silmää ollut. – Matkalla oli mukana seitsemän Floridan Laulumiesten jäsentä ja pojat kajauttivat Maamme laulun ja Kotimaani ompi Suomi. Kari Konnos muisteli kotimaan itsenäisyyspäivän viettoa herkistävin sanoin. Maistuvia cocktail paloja tarjottiin juomien kanssa ja lopuksi jopa tanssittiinkin. Ikimuistoinen ilta päättyi Kesäillan valssiin, ja Queen Mary II lähti arvokkaasti St. Kitts-saarelta tummaa valtamerta kohti.

Muistorikas matkamme päättyi jälleen parin päivän kuluttua Ft. Lauderdalen kotisatamaan. Meillä alkoi arki ja jouluvalmistelut.

Kertomus Anja Laurila, kuvat Anja & Mauno Laurila, Maija & Kari Konnos and Arlene & Aimo Tervakoski

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s