Mikael taistelee lapsestaan

mikael JamsanenBIOLOGISEN ISÄN OIKEUDET

YLI 8000 LIITTYNYT TUKEMAAN ASIAA

Entinen Bluesin liigakiekkoilija Mikael Jämsänen on mielestään pienen lapsen biologinen isä, mutta lapsen äiti ei anna hänen enää tavata lasta.  Lain mukaan Mikaelilla ei ole edes oikeutta vaatia isyystestiä, koska lapsen äiti oli syntymähetkellä virallisesti naimisissa toisen miehen kanssa. Nyt lapsi on viety Kaliforniaan, jossa Jämsänen on nyt päässyt nostamaan kanteen lapsen isuudestä. Suomessa asiaan tarvitaan lain muutos.

TÄSSÄ LINKKI ADRESSISIVUSTOON JOSSA VOI  JÄTTAA VIRALLISEN ALLEKIRJOITUKSEN ASIAN PUOLESTA:   http://www.adressit.com/mikael77

Uusi lakialoite on jätetty eduskuntaan ja sen siirtyminen lakivaliokuntaan tapahtuu heti syyskuun alussa kun se on eduskuntasalissa tapahtuvassa keskustelussa nostettu esille.  Uuden lakialoitteen on jo allekirjoittanut 70 kansanedustajaa.

Facebook ryhmään ”biologisen isän oikeudet” on jo liittynyt yli 8000 ihmistä tukemaan asiaa. Allekirjoituksen jättäneitä on jo 4000,  allekirjoituksia tullaan keräämään aina asian eduskuntakäsittelyyn asti.

Mikaelista on täysin kohtuutonta, ettei hänellä ole oikeutta vahvistaa isyyttään, vaikka hän asui lapsen äidin kanssa yhdessä koko raskauden ajan ja vauvan elämän alkumetrit.

Vastaako nykyinen isyyslaki tämän päivän tarpeita Suomessa? Suomen isyyslaki automaattisesti olettaa, että aviomies on lapsen isä, vaikka todellisuudessa näin ei olisikaan. Aviomiehen isyyden voi kumota vain lapsen äiti, aviomies itse ja lapsi 15 vuotta täytettyään. Biologinen isä voidaan sulkea pois lapsen elämästä, jos äiti niin haluaa.

 Ohessa oleva tarina on yksi esimerkki biologisen isän ongelmasta tämän päivän Suomessa ja siksi on lähdetty ajamaan uutta lakiehdotusta yhdessä muiden kanssa.

 – asuimme avoliitossa kun lapsi on saanut alkunsa (15.4.2008) (kyseisenä ajankohtana avovaimoni aviomies ei ole ollut Suomessa)

– aviopuolison kanssa päätimme yhdessä perustaa perhe ja sitoutua perhe-elämään.

– biologinen isä osallistunut kaikkiin neuvolakäynteihin raskauden aikana yhdessä äidin kanssa todistetusti / perhevalmennus.

– avioeroprosessi käynnistetty aviovaimon toimesta elokuussa 26.8.2008 alkaa 6 kk harkinta-aika.

– lapsi syntyi 23.1.2009 Olimme yhdessä synnytyksessä ja perhehuoneessa 4 vrk,

– lapsen äiti oli vauvan syntymähetkellä virallisesti naimisissa toisen miehen kanssa.

– biologinen isä oli isyyslomalla 3 viikkoa synnytyksen jälkeen äidin apuna ja tukena

– vauvan hoidossa. Yhden työkuukauden jälkeen biologinen isä on jäänyt uudestaan lomalle auttamaan äitiä lapsen kanssa.

– aviomiehen isyyden kumoaminen laitettu vireille aviovaimon toimesta 3.3.2009 ja asiasta löytyy virallinen dokumentti.

– aviovaimo perui oikeuskanteen 13.3.2009

– aviovaimo perui samalla avioeroprosessin ja palasi aviomiehensä luokse.

– biologinen isä nähnyt lapsensa viimeksi neuvolakäynnillä 1.4.2009

– vauvan biologinen isä ja äiti olivat yhdessä päättäneet ristiäisistä, mutta ne peruuntuivat

– koska lapsi, tämän äiti ja äidin perhe lähtivät pois maasta ja näin äiti on estänyt biologisen isän tapaamisen lapsen kanssa.

– tällä hetkellä äiti ei suostu myöntämään biologiselle isälle virallista DNA-testiä isyyden vahvistamiseksi koska hän tietää, että biologisella isällä ei ole edes oikeutta vaatia isyystestiä.

 19.5 tein asiasta nettiadressin, jossa käytetään samaa tekstiä kuin uudessa lakiehdotuksessa tullaan käyttämään. Tämä nettiadressi olisi hyvä julkaista myös lehti artikkelin yhteydessä.

 27.5 pidetään lehdistötilaisuus koskien uutta lakiehdotusta.

 28.5 mielenilmaus biologisen isän oikeuksista pidetään eduskuntatalon portailla, jonne saapuu kannattajia tukemaan uutta lakiehdotusta, jotta asia saadaan mahdollisimman pian käsittelyyn ja eteenpäin eduskunnassa.

 Tällä kaikella on tarkoitus parantaa biologisen isän asemaa ja samalla myös lapsen oikeutta Suomessa. Tapauksia on varmasti paljon, mutta tämä oma tapaukseni/”Jannen tarina” on järkyttävä esimerkki siitä miten Suomen laki tukee toimintaa, jossa biologinen isä selvän näytön perusteella ei voi tunnustaa isyyttään lapseen kun äiti ei sitä halua. Julkisuudella pyritään herättämään keskustelua asiasta miten laki saataisiin koskemaan tasa-arvoisesti molempia biologisia lapsen vanhempia.

Biologisella isällä tulisi olla oikeus tavata omaa lastaan ja olla lapselle tukihenkilö kaikissa elämänvaiheissa.

Lähtökohtana on asia, että äiti voi koska tahansa vaatia miestä DNA testiin, vaikka kyseinen mies olisi naimisissa ja hänellä olisi jo perhe aviopuolisonsa kanssa. Biologinen isä ei voi tällä hetkellä Suomessa tunnustaa isyyttään sitä halutessaan eikä voi vaatia virallista DNA testiä mikäli äiti ei siihen suostu.

Vastaako nykyinen Suomen isyyslaki tämän päivän tarpeita ja biologisen isän oikeuksia?

Suomen isyyslaki automaattisesti olettaa, että aviomies on lapsen isä, vaikka todellisuudessa näin ei olisikaan. Aviomiehen isyyden voi kumota vain lapsen äiti, aviomies itse ja lapsi 15 vuotta täytettyään. Biologinen isä voidaan sulkea pois lapsen elämästä, jos äiti niin haluaa. Tämä ei voi olla lapsen edun ja oikeuksien mukaista sillä lapsella täytyy olla mahdollisuus saada tietää hänen oikea biologinen isänsä.

 29.5 jatketaan nimien keruuta ja asian viemistä eteenpäin julkisesti esim. Kolmen Sepän patsaan edessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s