Jääkiekkoilija Mike Vaskivuo jahtaa unelmaansa toden teolla

Kauden 09-10 Mike pelasi joukkueensa parhaana tehomiehenä Dayton Gemsissä, Ohiossa CHL-liigassa.

Ammattijääkiekkoilijaksi haluava Mike Vaskivuo, 24-vuotias komea nuori mies Lantanasta, Floridasta on syntynyt Helsingissä 1986. Mike on ikänsä pelannut jääkiekkoa, ensimmäisen kerran oman kertomansa mukaa kaksivuotiaana. 

Mike on nyt kaikkien aikojen unelmansa portailla, NHL-joukkue Florida Panthers on kutsunut hänet valmennusleirilleen syyskuussa. Jos Mike pystyy lunastamaan haaveensa,  pelaa hän ensi kaudella Floridan Panttereissa tai Panttereiden farmijoukkueessa Rochester Americanissa pohjoisessa.  

Leirille on kutsuttu noin 30 nuorta pelaajaa, kaikilla muilla on jo sopimus Panttereiden kanssa seuraavasta kaudesta, Mike kutsuttiin ainoana ”ulkopuolisena” mukaan.  Panttereille Mike olisi arvokas sijoitus markkinointimielessäkin, Mike olisi  joukkueen ainoa aito floridalainen. Testileirin osallistujista todennäköisesti kolmannes tulee pelaamaan Panttereissa, kaksi kolmannesta siirtyy Rochesteriin.  

Mike Vaskivuo odottaa leirin alkua luottavasisena, onhan hän elämänsä parhaassa kunnossa, kuten 24-vuotiaalle sopiikin.

 
Mike tekee töitä rankasti tavoitteensa eteen. Kesällä hän oli Edmonton Oilersin harjoitusleirillä Chuck Moreaun johdolla hankkimassa uusia oppeja. Harjoituspaikka oli Los Angelesissa, joten floridalainen Mike joutui lentämään koko mantereen poikki päästäkseen harjoituksiin. Nyt vuorossa on seitsemän harjoituskertaa viikossa. Ensin aamulla tunti luistelua, sitten töiden jälkeen leipomosta punttisalille puoleksitoista tunniksi, välillä radalle tunniksi tai ylämäkijuoksuharjoitteisiin. Tämä kaikki vain hankkiakseen lisää puristusta reisiin ja pohkeisiin. Mike sanookin nyt olevansa elämänsä kunnossa  

Tämä NHL:n mukaan keskimittainen 183 senttinen, 93 kiloinen voimapussi pelaa joukkueessa vasemmassa laidassa hyökkääjänä. Kaudella 08-09 Mike oli valittu Helsingin IFK:n valintaleirille. Pelit sujuivat hyvin, mutta uran pahin loukkaantuminen pelissä vei Miken syrjään kentältä viideksi kuukaudeksi. Viime kauden Mike pelasi joukkueensa parhaana tehomiehenä Dayton Gemsissä, Ohiossa CHL-liigassa.  

Suomea puhuva, Suomessa koulua käynyt Mike golffaa vapaa-aikoinaan, kuten monet muutkin kiekkoilijat, sikäli kuin Orlandossa asuvalta tyttöystävältä aikaa liikenee. Nyt vain pidämme kaikki peukkua Miken puolesta agenttina toimivan Ryan Sittlerin kanssa.  

Timo Vainionpaa

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Jääkiekkoilija Mike Vaskivuo jahtaa unelmaansa toden teolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s