Suomalaisia liikemiehiä kalassa Palm Beachin rannikolla

Suomen liike-elämän johtomiehiä kävi kalassa Palm Beachin rannikolla.

 

Tammikuun 4. 2012 oli kylmä ja tuulinen, sää ei kuitenkaan estänyt karaistuneita suomalaisia lähtemästä kokeilemaan onko kalaonnea.

Alus oli nimeltään Southern Comfort 4;s, pituus 48 jalkaa, sen laituripaikka on Palm Beach Yacht Centerin laiturissa Hypoluxossa, siitä on lyhyt matka ulos merelle Boyntonin kanavasta.

Tuuli oli aamulla 20-25 mailia tunnissa, laineet 5-8 jalkaan,vähän kuoppaista se oli. Pusero oli tar-peen,tosin aurinko alkoi pian lämmittää ja tuulikin heikkeni iltapäivään mennessä. Noin mailin päässä rannasta vettä oli 150 jalkaa ( 30m). Sardiini-kalaan laitettiin kolme koukkua kiinni ja siimat veteen, unssin verran painoa perukkeen alussa.

Alus ajelehti tuulen mukana,siimat juoksivat ulos jonkun aikaa. Kohta olikin jo jonkun syöttiä jo haukattu, ei ollut kuin risat syöttikalasta koukuissa. Uusi sardiini koukkuihin ja odotusta sormi siimalla että tuntee kun kala näykkii. Pienen ajan kuluttua oli toinenkin vapa kaarella ja kaveri kelaa siimaa sisään. Nyt oli koukut kunnolla kalan leuassa ja veneen apumies (mate) nosti komean Kingfishin (Makrillin) veneeseen. Se laitettiin isoon laatikkoon jäiden sekaan,että se pysyy tuoreena. Kingfishejä tulikin neljä kaikkiaan.

Komea Dolphin-kala eli Mahi-Mahi toi riemua veneeseen,se tanssi komeasti laineilla, Matti Niemi ei vain antanut periksi. Hän kelasi ja välillä antoi hieman löysää,ja kelasi taas, lopulta kala väsyi se koukattiin parempaan talteen ja jäihin säilymään.

Toinen jännääminen oli kun purjekala oli kiinni Arto Pielan ongessa. Se hyppi laineilla ja kiersi melkein veneen ympäri. Siinä oli vapamiehellä siima tiukalla ja taistelua jatkui hyvän tovin. Veneen viereen kala saatiin. Kala ei kuitenkaan ollut täysimittainen, joten se laskettiin vapaaksi. Purjekalaa (Sailfish) ei yleensäkään oteta saaliiksi vaan ne lasketaan takaisin mereen.

Hyvällä tuulella monet kalastajat käyttävät leijaa apuna.Tuuli nostaa leijaa ja sen naruun on siima kiinni jousiklipillä, siten saadaan syöttejä kauemmaksi. Meidänkin kapteeni laittoi leijan ylös ja jonkun ajan kuluttua oli siinä ongessa kala kiinni. Se myös pani hanttiin hyvän aikaa. Kala saatiin lähelle alusta,siinä se kuitenkin hyppäsi korkealle ja pääsi irti. Tämä oli tietysti pettymys koko porukalle,mutta antoi kuitenkin mieleen jäävän kokemuksen onkijalle. Saada tuntea 15-20 kiloinen purjekala ongessa on tosi hieno fiilis!

Saalista oli kaikkiaan viisi kunnon kalaa ja kymmenkunta pienempää pohjakalaa. Lisäksi olivat pois heitetyt grouperit mitä ei tähän aikaan ollut lupa ottaa. Suurin oli vihreän-keltaisen-sinisen värinen Dolphin-kala eli Mahi-Mahi se painoi 18 paunaa, noin 8 kiloa, Mahi-Mahi on oikein maukas, varsinkin grillattuna.Hopeanharmaat Kingfishit (Makrillit) olivat 15 – 10 – 8 – 5 paunaa. Kingfish on myös maukas tuoreena, pannulla paistettuna tai grillattuna. Usein niitä myös savustetaan.

Mukana tällä kalareissulla olivat Eero Lehti, kauppaneuvos-kansanedustaja, Jorma Hämäläinen, Suomen Lehti-Yhtymä, Arto Piela, Osuuskauppa Varuboden, Matti Niemi, Hok-Elanto, Veli-Matti Liimatainen, Hok-Elanto.

Kireitä siimoja, tight lines !

Kalastelu terveisin Jorma Huttunen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s