MIETTEITÄ JÄÄVIYS-SANAN MERKITYKSESTÄ FLORIDASSA

Aulis Kähkönen:

Viimevuosina olemme saaneet suomalaisista tiedoitusvälineistä uutisia suomalaisessa politiikassa pesivästä mädännäisyydestä. On ollut mm. puhetta vaalirahoituskieroiluista ja monille siihen sotkeutuneista jaettiin ihan äskettäin oikeudessa aika isojakin tuomioita. Pääministerikin joutui joku vuosi sitten noiden rahasotkujensa vuoksi  eroamaan.                                                                                                                 

Noiden sotkujen yhteydessä olemme tulleet tutuksi JÄÄVI sanan kanssa. Tuolle   sanalle löytyy toinenkin samaa tarkoittava sana ja se on ESTEELLISYYS (englanniksi; disqualifield). Täällä Floridan suomalais-alueella ei näytetä lainkaan tajuttavan noiden sanojen merkitystä?

VÄLINPITÄMÄTTÖMYYTTÄ?         

 *Kun Suomessa jopa pääministeri joutui eroamaan jääviyssotkujensa vuoksi, niin täällä  sen kun porskutellaan jääveinä, ikään kuin ei jääviys sanasta oltaisi edes kuultu. Useat tämän alueemme ”jokapaikan Eetut” istuvat lähes jokaisen paikallisen yhdistyksemme hallitusten jäseninä, tajuamatta, että siitähän todella saattaisi syntyä jääviyksiä.

Esimerkkinä Lepokoti-sota. Täällä etelä-Floridan suomalaisalueella on huomioni kiinnittynyt tuohon parhaillaan Suomalaisen Lepokodin sisällä riehuvaan uudisrakentamis-sotaan. Päivittäin olemme saaneet lukea ”netistä” ja myös Amerikan Uutiset lehdestä, kuinka tuon laitoksen hallitus on taas ja taas erottanut tuon mainitun hallituksen pienehkön johtoryhmän kanssa erimieltä olleita johtokunnantansa jäseniä. Jo neljä veteraanijärjestön edustajaa on ehditty erottaa kyseenalaisin syin ja tuo edellä mainittu (myös jäävi) paperilehti on jo ehtinyt enteillä, että koko veteraanien järjestö tulisi pikapuolin kokemaan saman kohtalon? 

KEIDEN TOIMESTA NUO MAINITUT EROTTAMISET OVAT TAPAHTUNEET? 

 No, jäävien Lepokodin Hallituksen jäsenten tietty!  Heidän toimestaan tuo kaikki on tapahtunut. Ajatellaanpa nyt:  Kaikki erotetut ovat paikallisen Veteraani-järjestön jäseniä. Tuo veteraani-järjestö on Lantanassa toimivan Suomitalo-yhdistyksen jäsenjärjestö. Suomitalon puheenjohtaja on tuon erottamisprosessin pääarkkitehti Lepokodin Hallituksessa. Kyllä hänen olisi pitänyt ilmoittaa itsensä JÄÄVIKSI, noita erottamispäätöksiä tehtäessä? Nythän hän on toiminut johtamansa Suomitalon jäsenjärjestön etujen vastaisesti.

Suomitalolla on vara-edustajakin hallituksessa. Hän on ollut pitkään puheena olevien Veteraanien johtotehtävissä ja hän on järjestön ainut edustaja Suomen Veteraanien kokouksissa Suomessa. Kysyä pitää, miksi hän ei ilmoittanut eriävää mielipidettään Lepokodin Halliuksen pöytäkirjaan, kun hänen omaa järjestöään POTKITTIIN PÄÄHÄN?

Tulee väkisinkin mieleen kysymys, pitäisikö nuo jääviydet tutkia laajemminkin tässä miniyhteisössämme?

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”MIETTEITÄ JÄÄVIYS-SANAN MERKITYKSESTÄ FLORIDASSA

 1. Harvinaisen naseva ja asiallinen kirjoitus – Aulis.

  Itse en kuulu Lepokodin, Suomitalon enka veteraanien jarjestoihin, joten uskon olevani vapaa jaaviydesta.

  Olen seurannut mainitsemiesi jarjestojen piireissa tapahtuvaa johtotason toimintaa vuosien varrella ja en ole voinut valttya silta kuinka paljon mielipahaa se on aiheuttanut jasenkuntien pitkaaikaisten ja vapaaehtoisten rivijasenten keskuudessa. Johtuikohan Suomiviikkojenkin lopettaminen kyseisten ihmisten sisaisesta valtataistelusta?

  Valta on asia, joka sumentaa haltijansa aivot ja samalla se orjuuttaa haltijansa niin, etta han ei halua siita luopua vaikka valitsijakunta olisi jo taysin irtaantunut valitsemansa henkilon ajatusmaailmasta. Esimerkkina vain Lahi-idan ja Pohjois-Afrikan nepotistiset diktaattorit viime vuosina.

 2. Aulis Kähkösen jälkikirjoitus JÄÄVI / esteelisyydestä ja Lepokodista:

  1) Melkoinen epätasapaino vallitsee haaliemme välillä Lepokodissa ? KERHOTALO:lla taitaa olla FL Lepokodin hallituksessa vain yksi äänivaltainen edustaja, mutta SUOMITALO:lla on omansa lisäksi lähes sen jokaisetlla jäsenseuralla on oma edustajansa tuossa hallituksessa.
  Epäsuhde on siis melkoinen? Eihän se ole oikein? Mikä olisi oikea tapa valita tuon johtoelimen jäsenet?

  Tuossa edellä olevassa kirjoituksessani mainitsin Amerikan Uutisten olevan myös jäävi ottamaan kantaa Lepokodin sisäisiin asioihin. Perustelen mielipidettäni sillä, että LEPOKOTI ON LEHDEN PÄÄTOIMITTAJAN VAIMON TYÖPAIKKA. Hänen vaimonsa on jopa johtotehtävissä Lepokodilla.
  Eihän tuo puuttuminen Lepokoti-asioihin ole toimittajalta oikein?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s