SILMINNÄKIJÄNÄ LEPOKODIN JÄSENTEN KEVÄTKOKOUKSESTA 28.4.2012

Aulis Kähkönen:

TOTUUS EI PALA TULESSAKAAN: FLORIDAN LEPOKODIN KEVÄTKOKOUS JÄI PITÄMÄTTÄ!

KOKOUKSESTA MUODOSTUI ENNEN NÄKEMÄTÖN KAAOS:

Kokouksen puheenjohtaja riitautti kokouksen, eikä hallinnut lainkaan kokouksen kulkua. Kokouksen yli-äänekäs kolmen naisen muodostama johtoryhmä marssi ulos kokoussalista (ja sammutti mennessään valot)  kokouksen puolivälissä. Puolet kokouksen esityslistan asioista jäi käsittelemättä (mm. Lepokodin  ja Kallein Fund:n taseet). 

Yllättäen syntyneessä tilanteessa ryhtyi ”Building Committeen” puheenjohtaja omavaltaisesti esittelemään omia mielipiteitään mm. Alarik talon tuhoamisesta. Oli kuulemma saatu Alarik-rakennuksen purkulupa joltakin nimettömältä valtion virkamieheltä.  Ei tainnut tulla mainituksi tuolle ”nimettömälle virkamiehelle”, että asiaan tarvitaan jäsenistön ja oikeudenkin hyväksynnät?   
                                                                                    
Alkujaan siis tuon esitelmän piti olla kokousjärjestyksen kohdassa 14, mutta nyt se tapahtuikin heti tuon sekavan kokouksen Treasurer’s raportin jälkeen, eli kokouksen kohdassa n:o 9.

Tietenkin noista älyttömistä ”purkupuheista” syntyi vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan. Tuon tuholaistoiminnan vastustajilla näytti olevan selkeä enemmistö.

Kokous päättyi lopulta täyteen kaaokseen, kun kouksen puheenjohtaja plus kaksi muuta ylikuohunutta johtoryhmän henkilöä oli suorittanut ”ulosmarssin” kesken kokouksen. Kuten edellä mainittiin, jopa salin valotkin sammutettiin ja kokousväki joutui pimeässä ja Annanmajan kalusteisiin kompastellen etsiytymään ulos. Loukkaantumisilta ja kuolonuhreilta onneksi vältyttiin.
LEPOKODIN KEVÄTKOKOUS SIIS JÄI PITÄMÄTTÄ JA SEN TILIT YM. TARKASTAAMATTA.

Jk.  Amerikan Uutiset on ”netti” sivullaan väittänyt, että Lepokodin Kevätkokous on pidetty ja kaikki sujui OK hengessä. Sehän tietenkin oli ns. muunneltua uutisointia ja väärän tiedon antamista julkisuuteen. Taitaa tuon blogin ja paperilehdenkin raportin kirjoittaja olla pakoitettu ottamaan uutisohjeita Lepokodin sisäpiiriltä. Ihankohan ilmaiseksi noita uutisankkoja sinne lehteen ja nettiin syntyy?

Yksi kaino kysymys vain:   Miksi ne uudisrakennukset pitää rakentaa juuri nykyisen Lepokodin tontille, kun vapaita tarkoitukseen sopivia tontteja on lähiympäristössä ”pilvin pimein”?

Terveelisimpiäkin varmaan?

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”SILMINNÄKIJÄNÄ LEPOKODIN JÄSENTEN KEVÄTKOKOUKSESTA 28.4.2012

 1. Kokous todellakin lopetettiin väkisin kesken, lukuisista jäsenten ehdotuksista siitä, että kokousta jatkettaisiin kunnes keskustelu rakennusprojektista olisi käyty, huolimatta. Johtokunnan jäsenet Bea Haapanen ja Tapio Salin pitivät ylipitkät puheenvuorot, jaaritellen niitä näita loputtomiin, selvästikin tarkoituksena kuluttaa aikaa niin, ettei kysymyksiin ja keskusteluun asiasta jäisi aikaa.

  Kokouksen huipentuma oli Salinin esitys, jossa esiteltiin ”raportti” Alarikin rakennuksesta. Raportti oli tehty (kuulemma) jonkin arkkitehtitoimiston toimesta, ja raportissa ilmoitettiin, että Alarikin talo on tehty peltistä, eikä niin ollen täytä muistiyksiköltä vaadittavia sääntöjä – jonka takia Salinin mukaan ainut vaihtoehto on purkaa Alarikin rakennus ja rakentaa tilalle uusi muistiyksikkö jota ei tehdä peltistä.

  Jokainen, joka on nähnyt rakennuksen tietää, että se ei todellakaan ole peltistä tehty, tehdastekoinen varastorakennus! Rakennus on paikan päällä muurattu betonitiilirakennus, joka kestää huomattavasti voimakkaampia tuulia kuin mitä raportissa kerrottiin.

  Useita esityksiä tehtiin siitä, että Juhani Korhosen sallittaisiin esitellä paljonpuhuttu vaihtoehtoinen suunnitelma kustannusraportteineen, arkkitehtisuunnitelmineen, ja tuottolaskelmineen. Esitys olisi vienyt 10 minuuttia, ja ehdotus sai kannatusta useilta lepokodin jäseniltä. Jäsenet olisivat todellakin halunneet lisätietoa. Ehdotukset kuitenkin evättiin puheenjohtajan toimesta lyhyellä kommentilla ”EI!” siitä huolimatta, että Roberts Rules of Order, jota säännöstöä kokouksen kulusta kokouksissa tulee noudattaa, selvästi sanoo, että ehdotus olisi kuulunut sallia ensin keskusteltavaksi, ja sitten äänestettäväksi. Johtokunta selvästikin oli päättänyt estää jäseniä saamasta tietoa, keskustelemasta asiasta, ja osallistumasta päätöksentekoon sääntöjen määräämällä tavalla.

  Myös kaksi kannatusta saanutta ehdotusta siitä, että puheenjohtajaa vaihedettaisiin keskustelun ajaksi koska puheenjohtaja käyttäytyi vihamielisesti eikä sallinut sääntöjen vaatimaa keskustelua evättiin lyhyellä vastauksella: ”EI!”

  En ole ikinä ollut kokouksessa, jossa kokoukseen osallistujien oikeuksia loukataan noin törkeästi, ja kokouksen kulkua määräillään täysin sääntöjen vastaisesti.

  Myös äänestys siitä, oliko Harry Mannerin, Teppo Jokisen ja Mirja Silvanin erottaminen jäsenien tahdon mukaista yritettiin estää. Lepokodin palkkaama, paikallaollut lakimies kuitenkin tuli apuun ja ilmoitti, että äänestys on sallittava. Asiasta äänestettiin. Puheenjohtajan päätöksellä kuitenkin kaikki proxit, jotka jäsenet toivat kokoukseen hylättiin eikä ääniä laskettu. Kun kysyin minkä takia, minulle vastattiin, että proxit olisi kuulemma pitänyt lähettää lepokodille! Tämmöisestä säännöstä minä en ole kuullut. Käsitykseni on aina ollut, että proxin esittää kokouksessa se henkilö, jolle proxi on annettu. Tätä käytäntoä myöskin on seurattu kaikissa muissa kokouksissa joihin olen osallistunut.

 2. TUO KOKOUKSEN KATKAISEMINEN OLIKIN TAHALLISTA TAKTIIKKAA?
  Ei tarvinnut kertoa jäsenistölle sitä, että Lepokodin hallitus olikin jo hävinnyt taistelunsa
  siitä yli 30 miljoonan suur-Lepokoti hankkeesta. Bondiärahoitus ei saanut viranomais hyväksyntää, eikä mitään pankkia ole kiinnostanut rahoittaa tuota älytöntä operaatiota.

  Tämähän oli jo toinen kerta, kun Lepokodin jäsenistö on perinyt VOITON. Onnittelut
  kuuluvat Lepokodin asukkaille, jäsenistölle ja tietenkin sille kuuden hengen marttyyri
  ryhmälle joka on joutunut viemään asiat ihan oikeuteen asti.

  Tuo oikeusprosessi on vielä kesken, mutta sekään ei ole estänyt Lepokodin Hallituksen
  ydinjohtoa ja laitoksen johtajatarta ilmoittamasta, että ovat salaisesti valmistelemassa
  uutta rahantuhlaus operatiota. Nyt pienennetyssä muodossa.

  ”KOLMAS KERTA TODEN SANOO”
  Niin, kysehän on jo kolmannesta(3) kerasta, kun tuo sama hallituksen valtaa pitävä ydin
  ryhmä ryhtyy tuhlailemaan Lepokotimme vähiä varoja. Ensin yrittivät 5-6 vuotta sitten
  ja nyt hävisivät tämän 30 miljoonan velkapelin.

  ”LEPOKODILLE MODERNIT SUUNNITELMAT”
  Niin otsikoi Amerikan Uutisten nettisivu 28/5-2012. Moderneja niiden suunnitelmien on
  kerrottu olleen aiemminkin, mutta ne vain ovat kaatuneet jo kahdesti aieminkin silkkaan
  älyttömyyteensä. ”Kolmas kerta toden sanoo”, toteaa viisas suomalainen sananlasku.
  Saapa nähdä, miten tässä käy? Periaatteessa en vastusta uudistamista, mutta kun se
  nytkin on alkamassa ALARIK siipirakennuksen purkamisella, niin pahalta näyttää.
  Tuolle hyväkuntoiseksi todetulle. aika uudelle rakennukselle saattaisi jatkossa löytyä
  muuta uus-käyttöä. Turha sitä olisi purkaa, kun tontilla on yllin kyllin tilaa rakentaa.
  Siirtäisivät parkkipaikat sinne metelöivän ja käryttävän moottoritien kupeeseen.

  RANGAISTUSTEN JAKELU ON OUTOA?
  Lepokodin Hallitus se vain jakelee rangaistuksia. Ovat erottaneet jo hallituksen
  jäsenyydestä tuon edellä mainittujen marttyyrien kuuden hengen ryhmän ja lisäksi
  sen erään jäsenen jopa Lepokodin Yhdistyksenkin jäsenyydestä. Siitäkin huolimatta,
  että olemme USA:ssa, jossa SANAN, KIRJOITTAMISEN JA MIELIPITEEN VAPAUS
  ovat kirjattuina maan Perustuslakiin. Ovat siis aika outoja nuo erottamiset? Puuttuu
  enää vain, että rakentavat PUTKAN sinne Suomalaiselle Lepokidille?

  1. Lepokodin moderneista suunnitelmista sen verran, että eivät ne suunnitelmat siitä juurikaan ole muuttuneet eivätkä varsinkaan pienentyneet. Papereita on vain muuteltu niin, että suunnitelma on jaettu kolmeen osaan seuraavasti:
   1) Rakennetaan nykyisen Alarikin rakennuksen ja toimistorakennuksen paikalle yhdistetty Lepokoti-Alzheimer yksikkö, joihin molempiin on kaavailtu 30 yksityishuonetta. Suunnitelman arvo kokonaisuudessaan on lähes 9 miljoonaa dollaria.

   Nähtäväksi jää, mihin 22 nykyistä lepokodin asukasta kaavaillaan sijoitettavaksi, onhan uudessa, modernissa rakennuksessa tilaa vain kolmelle kymmenelle.

   Huoneen hinta tämän suunnitelman mukaan tulisi olemaan lepokodin puolella halvin 3,366.00 dollaria kuukaudessa, ja kallein 3,775,00 kuukaudessa. Ei varmaankaan tarvitse miettiä, monellako tämänhetkisellä vanhuksella on varaa jäädä uusiin, moderneihin rakennuksiin?

   2) Rakennetaan uusi hoitokoti, josta ei tarkkoja tietoja suunnitelmista vielä ole. Rakennus tulee kuitenkin maksamaan yli kymmenen miljoonaa dollaria. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan hoitokotiin tulisi ainoastaan yksityishuoneita, joihin ei tietenkään voi sijoittaa Medicaid potilaita. Nykyisinhän lähes 100% asukkaista hoitokodin puolella on nimenomaan Medicaid potilaita. Eli nämäkin vanhukset jouduttaisiin sijoittamaan muihin hoitokoteihin.

   3) Kolmas vaihe sisältää ns. villojen rakentamisen – eli yksityisasuntoja hyväkuntoisille vanhuksille. Saamiemme tietojen mukaan villat myytäisiin asukkaille, jotka sitten asuvat villassaan niin kauan kuin kykenevät, ja kun tarvitsevat enemmän apua, siirtyvät lepokodin tai hoitokodin puolelle. Teidossa ei ole vielä kuinka monta yksityisasuntoa olisi tarkoitus rakentaa, eikä myöskään se, paljonko osakkeiden hinta kyseisissä villoissa tulisi olemaan.

   Herää kysymys, kuinka paljon kysyntää moisille villoille olisi kun kuitenkin alueellamme on runsaasti tyhjillään erittäin edullisia yli 55 vuotiaiden asuntoja. Useimpiin, kuten esim. Century Villageen pääsee asumaan ihan pikkurahalla, ja paikka tarjoaa kerhoja, klubeja, ja muita aktiviteetteja, ja usein myös terveyspalveluita. Kuinka moni haluaa ostaa kovahintaisen villan sieltä ysivitostien varresta kun 25,000-30,000 saa jo parin makuuhuoneen asunnon kauniilta, hyvinhoidetulta alueelta?

   Joka tapauksessa, mielestäni tämä ”pienennetty” suunnitelma on pelkkää sumutusta. Kaikki samat rakennukset ovat suunnitteilla. Koko projektin kustannusarvio ei ole pienentynyt. Sitä vain tarjotaan meille nyt palanen kerrallaan kun johtokunnalle on tullut selväksi, että jäsenistö ei tätä kakkua kokonaisena purematta niele.

   Olen erittäin huolestunut siitä, että johtokunta, jäsenistön selvästä vastustuksesta huolimatta yrittää puolisalaisesti jatkaa projektin eteenpäin runnaamista vaikka väkisin.

   Suuri on huoleni myös niiden vanhusten kohtalosta, jotka eivät uuden rakennuksen hintoja kykene maksamaan, ja etenkin kaikista hoitokodin potilaistamme, joiden medicaid maksu ei riitä oleskeluun uudessa luksuspaikassa. Aivan selvää on kun suunnitelmia katsoo, että ei paikasta ole tarkoituskaan tehdä vanhainkotia suomalaisvanhuksille. Suurin osa vanhuksistamme ei kykene uusia maksuja maksamaan.
   Ystävällisin terveisin

   Tarja Pollari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s