LENTOMATKAMME KESÄNVIETOON SUOMEEN OLI PETTYMYS

Matkailu avartaa

Esa Hakala, Florida/Lahti

Olimme jo hyvissä ajoin keväällä varanneet meistä edullisimman matkan Suomeen tutusta Matkatoimistosta ja nyt Air Berlin lentoyhtiöstä Miami-Dusseldotf-Helsinki. Varasimme myös istumapaikat, jotka maksoivat $50 dollaria hengeltä.

Sukulaismies vei meidät Miamin kentälle kolme tuntia ennen koneen lähtöä. Ulkona ei ollut laukkujen vastaanottajaa, joten maksettuani $5-dollaria, hain telineestä kärryt, johon laitoin laukkumme ja siirryimme lähtöselvityksen edessä olevaan jonoon.

Jono eteni nopeasti ,joten saimme kaikki asiat hoidettua, laukut lähtemään. Yhdestä ylimääräisestä laukusta maksoimme $70 dollaria. Olimme varanneet myös pyörätuolikuljetuksen, joten heti meidät vietiin turvatarkastukseen ja sen jälkeen koneemme lähtöaulaan, jossa odottelimme parisen tuntia tuntia ennen koneeseen pääsyä.

Meitä kuulutettiin portille, jossa edelleen kuljetus koneeseen ja istumapaikoille, tosi mahtavaa tuumailimme. Kone lähti aikataulun mukaisesti ajallaan ja noin tunnin kuluttu olimme normaalikorkeudessa ja tarjoilu puoli alkoi koneessa.

Tuumailimme vaimoni kanssa, mitä ottaisimme, kun rankka päivä on takanapäin ja matkamme rakkaaseen kotimaahamme kesän viettoon on alkamassa. Kun juomakärryt saapuivat kohdallemme. Ei väkeviä, pelkkiä virvokkeita vaan. Olipa tämä ensinmäinen pettymyksemme ja lisää oli odotettavissa?

Ruokailu alkoi pari tuntia lähdöstä. Oli henkilo vain yksi joka tarjoili ruuan ja päästyään osastomme puoleen väliin lopetti jakamisen hakiessa juotavaa, jälleen takaisin ja tarjoilu jatkui, joten mekin saimme, mutta ilman juotavia. Kesti jonkun aikaa kun saimme puna- ja valkoviinin.

Ruokailu välineet olivat muoviset. Kun olimme syöneet, saimme yhden konjakin. Se se olikin koko matkan aikana ainoa terävä. Puolessa välissä alkoi filmin katselu, valot himmennettiin, pienet torkut olivat paikallaan. Ahdasta kun edessä oleva käänsi selkänojan makuulle.

Konessa oli lapsiperheitä, lasten itkua ja kitinää piti kuunnella alkumatkan, mutta kaikeen tottuu. Lähestyessämme määränpäätä, tuotiin kosteuspyyhkeet ja pieni aamupala, jonka jälkeen kävimme odottamaan koneen laskeutumista. Koko matkamme aikana oli tasainen ja hyvä lento.

Saksassa jälleen meitä oli vastassa pyörätuolikuljetus ja pari mukavaa kaveria vei meidät ohi turvatarkastuksen ja monen mutkan kautta lähtöportille ja sen jälkeen Suomeen lähtevään koneeseen ensinmäisenä.

Kaksi tuntinen lento Helsinkiin. Tarjoiltiin vain virvokkeita.

Pitkä lentomatka oli nyt takanapäin, matkalaukut ensimmäisänä hihnalla ja näin olimme pitkän lentomatkan jälkeen onnellisesti Suomessa ja Helsingissä kun oli torstai ja toukokuun viimeinen päivä.

Kimppataksi kaupungille olisi maksanut 29 Euroa hengeltä, kahdelta siis 58 Euroa. Kävin kysymässä taksilta, millä hän vie kaupunkiin. Kuljettaja kertoi maksun olevan noin 30-35 Euroa, joten hinnaksi sovittiin 35 euroa. Kannatti tarkistaa hinnat etukäteen.

Tämä edellä oleva oli minun näkemykseni ja kokemukseni. Miten mahtaa olla paluulento syyskuussa takaisin Floridaan?

Hyvää kesää Teille kaikille ulkosuomalaisille, jotka olette jo Suomessa ja tänne matkaa suunnittelevat.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”LENTOMATKAMME KESÄNVIETOON SUOMEEN OLI PETTYMYS

 1. Esa ja Perheenne, älkää nyt pahastuko, mutta näinhän se nykyisin on.
  Entisenä PAN AM- ja DELTA-yhtiöiden (1970-2008, yhteensä 38 vuotta) Kenttä-henkilönä työskenneellä, voin todellakin sanoa, että ”näinhän se nykyään on”.
  Perheeni kanssa matkustimme paljon ja koimme aina hyvän palvelun matkoillamme, silloin!
  Työskentin PAN AM- ja DELTA-yhtiöissä 35 vuotta, joten olen nähnyt kuinka palvelu lento-matkoilla on huonontunut.
  Ikävä sanoa, mutta nykyisin on koneissa niin huono palvelu, että jos minun ensimmäinen yhtiöni, PAN AM olisi tarjonnut sellaista, niin Juan Trippe Jr, (Pan Am’in perustajan poika, silloinen johtaja, olisi saanut ”hepulin” ja potkinut pois kaikki sen koneen emot/stuertit).
  Te saitte hyvän kohtelun kentillä, mutta koneessa saitte juuri sellaisen, kuin nykyisillä ekonomisilla rajoilla on mahdollista, ikävää Teille, ennen oli paremmin; PAN AM FOREVER . . .
  Pan Am meni konkkaan 1991, ei palvelun, vaan terroristien takia ja siksi et’tei ollut maksavia matkustajia.
  Jos haluat kertoa lisää matkoistasi Suomi-Florida-Suomi, kirjoita minulle, teen PA’n historiikkia, kiitos!

 2. Kannattaa ehkä myös muistaa, että nykyinen hinnoittelu ei mahdollista runsaanpaa tarjoulua. Maksoin ensimmäisestä USA matkastani 1988 Pan-Am’lla ”erikoistarjoushinnan” 2.800 FIM. Viimeisin matkani HEL-MIA-HEL British Airwaysilla maksoi 620 euroa eli noin 3.720 FIM. Me kuluttajat olemme ahneita ja vaadimme yhä alempia lippuhintoja, mutta mikään yhtiö ei voi toimia kannattavasti tällaisella hintakehityksellä.

 3. Maailma muuttuu ja sen myötä matkustaminen. Ennen oli hienoa lentää paikasta paikkaan. Nykyisin se on samaa kuin hyppäisi sporaan Helsingissä. Eli vain tapa liikkua paikasta toiseen.
  Jos tarve saada reilusti alkoholia matkan aikana niin sen voi aina etukäteen tilata koneeseen, tämä vihjeenä kerrottakoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s