LÄNNEN PÄIVÄT PERÄSEINÄJOEN MAAILMAN RAITILLA 2012

Seinäjoen Eläkkeensaajien kantritanssijat

Kauniina elokuisena sunnuntaina viettetiin toista kertaa Esa Hakalan alulle panemaa Lännen päivää Hakalan talon markille, Esan syntymäkodin pihapiirissä.Paikalle oli saapunut noin 170 juhlavierasta läheltä ja kaukaa, siirtolaisuuden ystäviä sekä parikymmentä Amerikan dollarihymyä, joista vanhin oli Martti Ritoniemen 1926 vuosimallia oleva T-Ford .

Juhlavieraat toivotti tervetulleeksi projektipäällikkö Tellervo Lahti joka kutsui paikalle Esa Hakalan. Aluksi pidettiin hiljainen hetki Esan vaimon yllättävän poismenon johdosta.

Esan puheenvuoron jälkeen sai Jari Mäki tilaisuuden kertoa omasta yritystoinnastaan ja Amerikan autoistaan. Jarin kertomus oli hauska, huumorilla häystetty, joka sai heti yleisön hyvälle tuulelle. Seuraavaksi vuorossa olivat Seinäjoen Eläkkeensaajien kantritanssijat, jotka esiintyivät juhlassa kaksi kertaa ja saivat yleisöltä raikuvat  kättentaputukset.

Ford 1926

Yllätysnumerona paikalle kutsuttiin mestaripelimanni Teppo Välimäki Kauhajoelta. Välimäki soitteli reippaita säveliä vanhaksi kutsumallaan haitarilla.

Esan kutsumana paikalle saapuivat myös viihdekuoro Marit ja Mikot. Kuoro vieraili vuosi sitten Floridassa ja oli myös Esan kotona laulutervehdyksellä. Kuoroa johti Erkki Rajamäki. Seniorikilpailussakin voittanut kuorossa laulava Eero Järvinen esitti Hiski Salomaan Lännen Lokarin, esitys sai yleisön hyvälle tuulelle.

Kuoro antoi lahjana Esalle muistoksi Marleena Ansion kirjan ET OLE YKSIN. Esa kiitti arvokkaasta muistolahjasta Mareja ja Mikkoja ja esitti samalla kutsun saapua Lännen Päiville kahden vuoden kuluttua. Kahden vuoden kuluttua kuoro juhlii 50-vuotista taivaltaan Suomen vanhinpana viihdekuorona.

Marit ja Mikot

Hakalan markilla oli tarjolla erilaista ostettavaa, vohvelit ja makkarat kävivät hyvin kaupaksi.

Myös yleisöllä oli tilaisuus ennen juhlaa ja juhlan jälkeen tutustua lähemmin Hakalan taloon, ja Esan lahjoitamiin esineisiin, jotka kertovat Hakalan talon historiaa.

Yleisöllä oli myös mahdollisuus tutustua vielä rakenteilla olevaan Siperista tuotuun Unkurin taloon.

 

Esa Hakala, vapaa tooimittaja ja kirjailija

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s