Karjalaisten kalamatka

Laivan molemmat partaat olivat täynnä odottavia kalamiehiä...
Laivan molemmat partaat olivat täynnä odottavia kalamiehiä…

Tämän sesongin Karjala-viikon ohjelmaan kuului myöskin kalastustapahtuma tutulla Lady K- aluksella, joka lähtee Lantanan rannasta.

 Päivä oli keskiviikko, helmikuun 13. Aamulla hyvissä ajoin ennen kello 8 oli innostunut joukko valmiina astumaan alukseen ja saamaan siimat kireälle.

Liput oli myyty loppuun ja aluksen molemmat sivut olivat onkijoita kylki kyljessä. Päästyämme ulos Boyntonin kanavasta, oli keulan suunta etelään. Delrey Beachin kohdalla pysähdyimme noin 100 jalan (n. 33m.) syvyiseen kohtaan. Siinä sitten ajelehtiessamme tuulen ja Golf-virran kuljettamana laskimme siimat mereen, syöttinä oli threaded herrings, sillejä kolmikoukkuiseen siimaan kiinnitettynä.

 Tuuli oli noin 12-15 mailia tunnissa kaakosta, laineet ehk 3-5 jalkaan. Hieman oli siis lainetta, mutta ei kovin pahasti, eikä kukaan tullut pahoinvoivaksi. Kalat vain eivät tuntuneet olevan kovin nälkäisiä, meni aika tovi ennen kuin yhtään pohjakalaa edes oli kannella. Tuuli painoi alusta rantaa kohti, matalaan tultuamme ohjasi kapteeni Ladyn syvemmälle merelle.

Värikkäät Queen Trigger-kalat ovat nyt kieltolistalla
Värikkäät Queen Trigger-kalat ovat nyt kieltolistalla

Syvemmällä merellä taas siimat mereen ja jännäämään, koska se iso ottaa kiinni.  Harvakseltaan antoi Ahti antejaan. Veneen oikealla puolella ( starbord) olevien onkijoiden syötit menivät aivan pohjaan, kun oli enemmän lyijyä painona. He saivat pientä pohjakalaa koukkuihinsa. Monet kalat olivat triggerfishkaloja (liipasin-kala), sekä grouperita, jotka kuitenkin olivat liian pieniä. Kaiken lisäksi grouperit ovat kiellettyjä saaliita tähän aikaan vuodesta. Nämä grouper-ryhmän kalat ovat tosi maukkaita ruokapydän antimia, kunhan vain saalis on sallitun kokoinen ja oikeaan aikaan saatu.

  Monta värikästä Queen Trigger-kalaa piti laskea takaisin kotiinsa, ne myöskin ovat kiellettyjen kalojen listalla. Queen triggerit ovat tosi kauniita ja värikkäitä, sopivat mainiosti akvaarioiden koristeeksi. Joitakin harmaat triggerfish-kalat olivat tarpeeksi suuria, ne ovat myöskin mainiota pannulla paistettuna. Saaliina oli myös joitakin porgies (mainio valkoinen liha) ja grunt-kaloja sekä blue runner-kaloja.

Voittaja Pekka Kontio sai 9 paunan Rainbow Runner kalan.
Voittaja Pekka Kontio sai 9 paunan Rainbow Runner kalan.
Voittajan on helppo hymyillä - lisäksi tuli myös shampanjaa ruokapöytään
Hymyyn se menee toiseksi tulleen Matti Määtänkin suu, hän tuli toiseksi 5 paunan kingfish kalallaan.

 Tämän kalareissun suurimman kalan sai Pekka Kontio Kanadan Sudburysta, saalis oli komea rainbow runner, paino noin 9 paunaa ja palkintona siitä oli sampanjapullo. Toiseksi suurimman kalan sai Matti Määttä Kanadasta, Toronton miehiä, hänen kingfish-kalansa painoi noin 5 paunaa. Matti tuntuu saavan kalaa jokaisella reissulla.

 Jälleen loppui aika kesken, kuitenkin meillä oli ollut mainio aamupäivä, kaunis sää, raikas ilma ja melko moni sai tuoreta kalaa ateriaksi. 

Kiitos teille Floridan Karjalaiset, reissu oli mukava ja siitä jäi hieno muisto!

Jorma Huttunen

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Karjalaisten kalamatka

  1. Vain pieni korjaus! Hymyyn se menee toiseksi tulleen Matti Määtänkin suu, hän tuli toiseksi 5 paunan King-fish kalallaan. Voittaja Pekka Kontio sai sen 9 paunan Rainbow Runner kalan.
    Tight Lines! Jorma Huttunen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s