Kekkosta muistellen Ilmajoen Musiikkijuhlilla

Lahti, Mustakalliontie
Lahti, Mustakalliontie

Saapuessani Helatorstaina Suomeen, otti vanha isänmaa Esan vastaan sateisen harmaana. Lahdessa oli sitä vastoin lämmin vastaanotto kun saavuin tuttuun kesäasuntooni. Vuokraemäntä oli laittanut asunnon kuntoon, kukkasia, kaunis kortti tervetulotoivotuksin ja jääkaappi täynnä herkuja, oli siitä Esan hyvin aloittaa kesänvietto Lahden Mustankalliotiellä.

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli käynti Helsingissä hankkimassa autooni rajavakuutus ja Sauna-Timpan kanssa lauantai aamuna Mustangin haku Matikkalan navetasta.

Viikon kuluttua oli sitten matka Pohjanmaalle Ilmajoelle, jossa sain kortteerin vaimoni siskon ja hänen miehensä luona. Matkani päätarkoitus oli Ilmajoen Musiikkijuhlat ja Kekkos-ooppera.

Esa ja "Kekkonen" eli oopperalaulaja Jyrki Anttila
Esa ja ”Kekkonen” eli oopperalaulaja Jyrki Anttila

Aamulla matkalla Musiikkijuhlien toimistoon tapasin juhlien toiminnanjohtaja Sari Hankan, joka järjesti minulle kutsuvieraspaikan Oopperaan jo  lauantai- iltapäiväksi. Olin jo Floridasta käsin ollut yhteydessä Sariin toivomuksena päästä henkilökohtaisesti tapaamaan Ooppera-Kekkosta ja sehän onnistui jo ennen esitystä.

Tämän oopperan isä, Lasse Lehtinen tuntee Suomen lähihistorian erinomaisesti. Hän kirjoitti väitöskirjansa Kekkosen ja SDP: suhteista, joten Kekkosen ja Tannerin poliittiset ristiriidat Lehtinen tuntee poikkeuksellisen hyvin. Itse Kekkosta esittänyt tenori Jyrki Anttila tekee uskomattoman upean roolisuorituksen Kekkosena.

Mukava sattuma oli, kun menin istumaan omalle paikalleni oli vieressäni varsin tunnettu kirjailija Laila  Hirvisaari. Ennen esityksen alkua ja väliajalle meillä oli paljon puhumista, kun kerroin kuka olen ja että nämä joki-oopperan maisemat ovat minulle tuttuja lapsuudesta, kotini oli tässä aivan lähellä.

Katsomo oli aivan täysi kun esitys alkoi, ilmakin suosi mutta esityksen lopussa alkoivat ensimmäiset vesipisarat tippua taivaalta.

Katsomot ovat olleet täysiä kaikissa esityksissä
Katsot ovat olleet täysiä kaikissa esityksissä

Näin sain jo toista kertaa nauttia syntymäpitäjäni maisemissa Kekkosesta , muistella niitä hetkiä kun olen hänet henkilökohtaisesti tavannut useamman kerran.

Muutaman päivä vielä Aunen ja Matin luona ja sitten matkasin jälleen Lahteen, poiketen vielä Jari Mäelle Koskenkorvalla hakemassa Turkuun menevää siirtolaisuus aineistoa, jotka olivat Jarin kontissa tulleet Floridasta Koskenkorvalle.

Tässä olivat ensi tapahtumat Suomesta tältä suvelta,

Esa, vapaatoimittaja Floridasta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s