SIIRTOLAISUUSARKISTOA TÄYDENTÄMÄSSÄ TURUSSA

Esa Hakala ja Jarmo Heinilä. Kuva Jouni Korkiasaari
Esa Hakala ja Jarmo Heinilä. Kuva Jouni Korkiasaari

Sateisena sunnuntaina kääntyi Mustangin nokka kohti Turkua. Matkalla piti kuitenkin pysähtyä Somerolla, olihan Turun Siirtolaisuusintituuttiin varattu aika maanantaiksi kello 10.00

 

Mukavaa oli käydä tervehtimässä Alpo ja Irma Väisästä, jotka viettivät kesää talossaan Someron Pitkäjärvellä. Ulos ei tosin voinut mennä, oli tyydyttävä olemaan sisätiloissa sadetta paossa, mutta sehän ei tunnelmaa haitannut.

 

Irma hoiti tarjoilu puolen ja ilta vierähti mukavasti nukkumaan menoon saakka. Hyvin nukutun yön jälkeen nautittiin aamupala ja niin olin valmis jatkamaan edelleenkin sateessa kohti Turkua. Kiitin Alpoa ja Irmaa hyvästä huolenpidosta ja toivoin heille hyvää kotimatkaa heinäkuun lopulle.

 

Koko matka ajan Turkuun satoi vettä, mutta perillä olin sovittuna aikana. Vastaanottajana oli arkistonhoitaja Jarmo Heinilä. Joimme ensin tulokahvit muun henkilökunnan kanssa, monet olivat jo lähteneet kesälomilleen. Jarmo esitteli talon näyttelyitä ja muutenkin sain tutustua talon toimintaan. Seuraavaksi sainkin sitten purkaa osan tuomistani laatikoista ja kertoa mitä niissä oli ja mistä olin ne hankkinut. Tavaroista suurin osa on kerätty Lepokodin myyjäisistä.

 

Palatessani takaisin Lahteen satoi taas koko matkan, mutta pääsin onnellisesti Turun matkalta jälkeen kesäpaikaaani Lahteen.

 

Ennen Turun matkaa vieraili luonani myös Timo Vainionpää, joka oli jättänyt mukana olevan naisväen ostoksille. Ehdittiin puhua kuulumiset ja pistäytyä Sinuhen Leipomossa juomassa maukkaat pullakahvit.

 

Tätä kirjoittaessa Yhdysvallat viettää Independence Day juhlaa.  Tänään tuli myös kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun vaimoni nukkui ikiuneen täällä Lahdessa.  Vein hänen haudalleen kauniin punaisen ruusun muistona tästä päivästä

 

Tässä olivat tällä kertaa kuuliset täältä vähän sateista Lahdesta,

Esa, USAsuomen vapaa toimittaja

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s