Kirkon keittiön remontti ei ollut pikku juttu

IMG_0180

Raija Sipinen
Marianne Mäenpää (assist.), Timo Vainionpää (editor)

Lake Worthissa Floridassa olevan St. Andrewin kirkon keittiö on ollut kovin huonossa kunnossa jo pitkän aikaa, joten vuosien mietinnän jälkeen saimme vihdoin tahtoa aloittaa remontin oikein kunnolla.

Varojen keräys aloitettiin yli vuosi sitten Raija Sipisen syntymäpäiväkahveilta,  joiden tuotto aloitti keittiöremonttikassan.  Kesän -15 aikana rahaa kerättiin lähinnä Suomessa, joskin osallistujia löytyi jo silloin jo esimerkiksi Ruotsista, Kanadasta ja Amerikasta.

Remonttimies Matti Suonpää aloitti myös oman työnsä jo kesän aikana ja alkoi keräämään tarjouksia ja vaihtoehtoja keittiöremontin tarpeisiin.

Kun kirkon hallinto huomasi tahtoa remonttiin riittävän, projektiin alettiin suhtautua myönteisemmin. Vaihtoehdot esitettiin sitten kirkkovaltuustolle ja –neuvostolle, jotka yhdessä päätyivät valittuihin materiaaleihin.

IMG_0182Tammikuussa 2016 varojen keräys käynnistyi myös Floridassa täydellä teholla, rahaa kerättiin lukuisilla kirkkokahveilla, mm. Petri Mäenpään ja Aimo Tervakosken syntymäpäiväkahveilla, sekä lukuisten yksityisten järjestämien kirkkokahvitusten avulla. Remonttirahoja saatiin lahjoituksina sekä lukuisilta yksityisiltä lahjoittajilta, yhteisöiltä ja yrityksiltä.

Kirkkovaltuusto antoi projektille lopullisen hyväksynnän tammikuussa 2016, jolloin  vapaaehtoiset ryhtyivät ahkerasti töihin: Matti ja Raili Suonpää, Ahti Ruuska, Tapani ja Karen Kunelius sekä Tuula Suomesta, Heikki ja Hely Perttu, heistä vain muutaman mainitakseni.

Vapaaehtoisia oli lukuisia koko projektin aikana, kaikki he antoivat oman panoksensa työn etenemiseen, heille kaikille suuri kiitos.

Remontin aikana uusittiin koko keittiön pinnat lattiasta kattoon.

IMG_0493Kirkko sai myös uuden sähkölieden, jääkaapin ja jopa jääpalakoneen! Vanhat kaasuhellat saivat uuden ilmeen kun ne puhdistettiin ja maalattiin läpikotaisin.

Suuri osa työstä tehtiin vapaaehtoisten voimin, ahkerina työnjohtajina ja tekijöinä toimvat  väsymättömät Matti Suonpää ja Ahti Ruuska. Koko remontti sujui yllättävän jouhevasti, jopa kaikki tavarantoimittajat pysyivät alkuperäisessä aikataulussa! Tilan yleisilmeen lopulta kruunasi Suomesta Marimekosta tilatut verhot, jotka viimeistelivät keittiön.

Raija Sipinen haluaa antaa suurimman kiitoksen Taivaan Isälle, sekä toivottaa enkeleitä jokaiselle mukana olleelle!

Katso koko kuvasarja remontista tästä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s