Sisäinen taiteilija esiin –  Paint and Sip!

Floridan talvi sesonki on päässyt kivaan alkuun, nyt ensimmäisten lumilintujenkin saavuttua maisemiin. Midnight Sun Festivalien naiset järjestivät Annan Majalla varainkeruutapahtuman ”Paint and Sip”.

Tähän tilaisuuteen kesätoimittajakin suuntasi keskiviikkoillan vesisateessa. Navakka koillisen puhalsi niin että kesätoimittajan päälaen tupee ei meinannut pysyä päässä. Kieli keskellä suuta sai ajella pilkkopimeässä ja todeta, että jos tömsyn tuntee pakaroissaan, niin sinä tapauksessa täytyy toivoa, että yliajatuksi tuli vain speed bump, eikä mikään elävä olento.

Paikalle selvittiin ehjin nahoin ja mukaan tähän luovuutta tihkuvaan iltaan oli saapunut iso joukko muitakin maalauksesta innostuneita taiteen harrastajia. 😉

Kesätoimittajan odotukset olivat korkealla oman taidepläjäyksen suhteen kuten aina, mutta peruspessimismi iski hyvin nopeasti esiin ja löi heti ajatukseen jarrua, ettei tässä kuitenkaan mikään uutta Picassoa ole astumassa taidegalleriaan, vaan paremminkin lopputulos omassa taideteoksessa tulee ehkä jäljittelemään enemmänkin Vincent Van Goghin teosta ”Tähtikirkas yö”, jonka van Gogh maalasi eteläranskalaisen mielisairaalan huoneessaan. 😂

Maalaamista oli opastamassa nuori lahjakas Monica Soive, jonka opastuksella saimme jokainen aikaan omanlaisen mökkimaiseman.

Kesätoimittajan aivonystyrään putkahti heti ajatus siitä, miten paljon nämä maalaukset mahtavatkaan viestiä maalarin ominta sisäistä olotilaa, taikka sitä piiloon jäänyttä osaa itsestämme.

Oma työtään kesätoimittaja tarkasteli suupielet alaspäin venähtäneenä ja totesikin alter egolleen, että vaisuksi jäi tämäkin yritys. 🫤🧑‍🎨 Mikä ihme siinä on, että tunne on räiskyvämpi kun mitä omasta koneesta ikinä irti saa.

Pitäisi vaan päästää peto irti, ja antaa värin roiskua kanvaasiin, eikä sortua taas pipertämään ja yrittää tehdä sievää, tuumasi kesätoimittajan. Kyllä maailmaan mahtuu meitä ”olis pitänyt ihmisiä.”

”Paint and sip” ilta ylitti odotukset ja kotiin palasi varmasti monta maalaamisesta innostunutta uutta taiteilijanalkua. Kesätoimittaja tuumi kotiin palatessaan, että jokaisessa meissä on sisällämme jonkin sortin taiteilija. Osa taiteilee elämän perusasioiden äärellä, kuten miten selvitä ruuhkavuosista, taikka ylipäätänsä selviämisestä tässä mielettömässä maailmassa, kun taas toiset taiteilevat tieteen ja kulttuurin parissa.

Kesätoimittaja päässä soi kotimatkalla Irvin Goodmanin ralli,

Vain elämää, ei sen enempää
on kaikki tää, koita ymmärtää…

”Paint and sip” oli yksi näistä monista varainkeruutapahtumista, jolla kerätään varoja vuosittain järjestettävään Midnight Sun Festivaaliin Lake Worthissä. Festivaali on kolmen päivän pituinen ja se järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Ilman näitä ahkeria, kekseliäitä työmuurahaisia, jotka lakkaamatta ahertavat toiminnan taustalla ei tuotakaan kaikkien odottamaa ja suomalaiset yhteen keräävää tapahtumaa järjestettäisi.

Kiitos kaikille työmuurahaisille, jotka olivat tämän tilaisuuden takana, Virve ja Monica Soive, Tiina Marttala Rogers, Kirsi Mattila Proctor ja Jutta Seeberg.

Kuvasarjaan tästä

Satu Barish
USAsuomeksi.com

marraskuu 2023

Jätä kommentti